Budapest lesz a jégkorong-vb házigazdája
2012-11-21 03:26 - icehockey.hu
Harmadjára rendez divízió I-es világbajnokságot a főváros

Két éven belül a harmadik rangos nemzetközi jégkorongesemény házigazdája lesz jövő áprilisban a Papp László Budapest Sportaréna, miután az utolsó akadály is elhárult a helyszín kijelölése elől.

A Magyar Jégkorong Szövetség már a 2013-as divízió I/A világbajnokság rendezési jogának megpályázásakor is a fővárosi létesítményben gondolkodott az esemény helyszíneként, ám az aréna jövő évi programterve akkor még nem volt végleges. Miután idén májusban a Nemzetközi Jégkorong Szövetség Magyarországnak ítélte a rendezés jogát, megindultak az egyeztetések.

A Papp László Budapest Sportaréna mind a tavalyi világbajnokság, mind pedig az idei Olimpiai Selejtező Torna kapcsán jelesre vizsgázott, így a jövő évi versenynek is valószínűleg kiváló helyszíne lehet. Sőt, most már biztos, hogy lesz is: az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta a jégkorongszövetség kérését, és a világbajnokság számára állami eseménynapokat biztosít.

Magyarországon egyébként ez lesz az ötödik ilyen szintű világbajnokság: 2002-ben Székesfehérvár és Dunaújváros közösen, 2005-ben Debrecen, míg 2003-ban és 2011-ben Budapest volt a házigazda.

A világbajnokságra 2013. április 14. és 20. között kerül sor – Magyarország ellenfelei (időrendi sorrendben) Nagy-Britannia, Dél-Korea, Olaszország, Kazahsztán és Japán lesznek. A csoport első két helyezettje feljut a sportág legjobbjai közé az A-csoportba, az utolsó pedig egy szinttel lejjebb, a divízió I/B-ben folytatja a küzdelmeket 2014-ben.

  STATISZTIKA PROGRAM HELYSZÍN Galéria KARIKATÚRA PÁLYÁZAT